Pole Dance trening

Traja 75 min in je sestavljen iz treh delov:

  • ogrevanje (usposabljanje telesa, izboljšanje fizične kondicije, povišanje fleksibilnosti),
  • učenje elementov in povezovanje le-teh v koreografijo,
  • sprostitev oz. ohlajanje (za preprečevanje mišične razbolelosti).

Na treningih se učimo:

  • plesnih korakov ob drogu in na tleh (floorwork),
  • elementov vrtenja na drogu (spins),
  • različnih položajev in akrobatskih figur na drogu brez stika s tlemi (tricks).

Naši treningi oz. skupine so razdeljene na tri glavne težavnostne stopnje:

  • beginners (začetna stopnja) – PD BEG,
  • intermediate (srednja stopnja) – PD INT,
  • advanced (nadaljevalna stopnja) – PD ADV.

Pogosta vprašanja

Komu je pole dance namenjen?

Splošno gledano – vsem! Moškim in ženskam vseh starosti, pole dance plešejo tudi otroci (MINI Pandora).

Komu pole dance vadbe ne priporočamo?

Vadbe ne priporočamo nosečnicam, osebam, ki imajo težave s hrbtenico, srčnim bolnikom, epileptikom, sladkornim bolnikom oz. vsem, ki imajo resne zdravstvene težave. Če imate kakšne zdravstvene težave, se o primernosti vadbe za vaše zdravje, posvetujte z zdravnikom.

Vadba poteka na lastno odgovornost. Center plesa in Pandora – Art of Pole ne odgovarjata za poškodbe nastale med vadbo. Vsaka oseba sama najbolje pozna svoje telo, svoje zmogljivosti in omejitve.

Je pole dance primerna vadba za hujšanje?

Seveda! Pri vzpenjanju, spuščanju, vrtenju, zasukih ali drugih telesnih obratih se krepijo mišice celega telesa, še posebej mišice ramenskega obroča ter trebušne, zadnjične in stegenske mišice. Z redno vadbo se intenzivno učvrstijo tudi najbolj problematični predeli telesa ter se tako oblikuje popolnoma čvrsto in zapeljivo telo. Zraven redne vadbe pa za zdrav in sijoč videz priporočamo tudi uravnoteženo in pravilno prehrano ter seveda čim manj stresnih dni.

Kakšne ženske se vpišejo na pole dance?

Pri nas svoje telo krepijo najstnice, dekleta, dame in gospe. Dijakinje, študentke, matere, žene, tudi kakšna babica se najde. Vojakinje, natakarice, zdravnice, frizerke, učiteljice, prodajalke, pravnice, … Skratka ženske vseh starosti, velikosti in stopenj telesne pripravljenosti, ki želijo biti fit, se počutiti dobro v svojem telesu, uživati in se naučiti, kako najbolje izraziti svojo ženstvenost.

Sem močnejše postave. Je pole dance vadba primerna zame?

Seveda! Pole dance oz. ples ob drogu je vadba, ki je primerna za vse zdrave ženske, ne glede na število kilogramov. Ob redni vadbi pa se lahko število kilogramov tudi spremeni.

Nisem dovolj močna za pole dance. Lahko vseeno pridem?

Seveda! Treningi so sestavljeni tako, da na moči pridobivamo postopoma. Normalno je, da smo na začetku šibkejši. Pole dance je odlična vadba, kjer se izjemno hitro vidi napredek – tudi v moči, saj je celotno telo ves čas intenzivno vključeno v trening. Poskusite in presenečeni boste, kako hitro boste napredovali!

Lahko pridem na pole dance trening kadarkoli?

Gre za specifično obliko vadbe, zato se skupini ne moremo priključiti kadarkoli. Kadar vpisujemo nove članice in člane, organiziramo predstavitveni trening. Prijave na predstavitveni trening sprejemamo vedno. Prijaviš se lahko na: info@pandora-artofpole.com.

Kaj je predstavitveni pole dance trening?

Predstavitveni pole dance trening je brezplačni trening, na katerem imajo naše bodoče članice možnost, da preizkusijo kako Pandorin pole dance trening poteka. Predstavitveni trening traja 60 min in se je nanj potrebno prijaviti. Termin razpišemo, kadar vpisujemo nove članice. Po predstavitvenem treningu se lahko odločiš, če se želiš vpisati za nadaljnje treninge.

Kako poteka vpis?

Če ti je bil predstavitveni trening všeč, se dogovorimo o terminu treningov, izpolniš prijavnico in vprašalnik o zdravju, se seznaniš z našimi pravili ter plačaš vpisnino in prvi mesec treningov. In od sedaj naprej si postal/a del Pandorine družinice. Se vidimo na prvem treningu!

Kako pogosto naj treniram?

Vadiš lahko enkrat, dvakrat, trikrat na teden ali neomejeno. Meje si postaviš sama. Dogovorimo se lahko tudi za privatne ure. Če imaš doma svoj drog, lahko vadiš tudi doma. V vsakem primeru pa poslušaj svoje telo in z vajami ne pretiravanj. Trening ti naj bo v užitek!

Kaj moram vedeti pred treningom?

Na dan treninga je priporočljivo, da telesa in dlani ne mažeš z mlekom ali oljem za telo. Pred začetkom vadbe morajo biti roke čiste in suhe. Na treningu odstraniš ves nakit in uro. Prideš 10 min pred začetkom treninga, da se lahko v miru preoblečeš, saj s treningi pričenjamo točno.

Kaj potrebujem za trening?

Na trening prinesi udobna oblačila: trenirko ali pajkice, kratko majico in po dogovoru z inštruktorico tudi kratke hlačke. Priporočljiva je steklenička vode in brisačka.

Potrebujem za trening čevlje z visoko peto?

Na naših treningih treniramo bose in v športni opremi. Gre za rekreacijsko obliko vadbe, ki je namenjena ohranjanju in izboljšanju telesne kondicije, oblikovanju telesa ter sprostitvi in zabavi. Seveda pa lahko elementom, ki ste se jih naučile na treningih, doma, ob svojem drogu, dodate tudi visoke petke in zapeljive gibe. 🙂

Ali je to striptiz?

Ne. Pole dance oz. ples ob drogu je sodobna oblika umetniškega plesa, pri katerem s pomočjo vertikalnega droga izvajamo različne plesne prvine in se ob tem ne slačimo. Je mešanica plesa, fitnesa, joge in gimnastike. Z zapeljivimi in mehkobnimi akrobatskimi gibi je zabavna in izvrstna oblika vadbe za oblikovanje telesa. Pole dance oz. ples ob drogu zahteva gibčnost, vzdržljivost in kar nekaj fizične moči.

Ali lahko vadim tudi doma, brez inštruktorja?

Če se odpoveste smehu in druženju … seveda lahko! Obstaja ogromno spletnih tečajev. Vam pa priporočamo, da kljub temu ne vadite popolnoma sami. Naj bo med vadbo nekdo z vami, med vadbo izvajamo nekatere akrobatske prvine, ki so lahko, če jih delamo sami in nenadzorovano, tudi življenjsko nevarne. Prav zaradi tega je vadba z inštruktorjem nenadomestljiva! Vsekakor pa je zaželeno, da tisti, ki obiskujejo naše treninge in imajo doma svoj drog, vaje iz treningov ponovijo tudi doma.

Zakaj se naj vpišem v vaš pole dance tečaj in ne kam drugam?

Zagotavljamo vam kvalitetno izvedbo treningov z usposobljenimi inštruktorji, konkurenčno ceno, možnost nadomeščanja treningov, kadar se le-teh ne morete udeležiti, možnost napredovanja v višje stopnje. Za naše in druge udeležence organiziramo dodatne izobraževalne delavnice z vrhunskimi in mednarodno priznanimi pole dance zvezdami. Zraven vsega tega pa vam ponujamo še obilo zabave, smeha, novih poznanstev, prijateljstev in neformalnih druženj izven treningov. In če ste vse to pripravljeni sprejeti, so vam vrata v našo Pandorino družinico na stežaj odprta! Nenazadnje nas je vsako leto več! Dobrodošli.

VPIS NOVIH ČLANIC IN ČLANOV

Sezona 2022 / 23

Ker gre za specifično obliko vadbe, pri kateri se napreduje iz treninga v trening, se obstoječi skupini ni mogoče priključiti kadarkoli. Zato je vpis za nove članice in člane organiziran v obliki uvodnega predstavitvenega pole dance treninga. Prijave na predstavitveni trening sprejemamo vedno. Ko zberemo dovolj prijav, določimo termin in vas povabimo nanj.