Contemporary Pole

Contemporary pole trening temelji na modern/sodobni plesni tehniki, ki je združena z elementarnim plesom ob drogu, pri čemer je poudarek na plesu. Z iskanjem možnosti vključitve plesnih kodeksov v osnovni ples ob drogu, se nekoliko negira klišejsko razumljen drog in v ospredje prihaja občutek resnejše odrske umetnosti.

Začetni del treninga zajema osnovno ogrevanje in raztege, sledijo plesne tehnične vaje in ogrevanje droga, nato ustvarjanje materiala/koreografije in zaključna sprostitev.

Pri udeležencih se išče predvsem plesna izraznost in lastna interpretativna ekspresija, ki so unikatna dodana vrednost gibalnemu materialu ob drogu. Na samem drogu se ne zadržujemo kontinuirano dlje časa, ampak iščemo možnosti tranzicije na drog in z droga ter okoli njega in nato nadaljujemo naprej v kombinacijo plesnih gibov. Pri vsem tem pa je dobrodošla lastna angažiranost, kjer prihaja do spoznavanja svojstvenih zmožnosti in virtuoznosti.

VPIS NOVIH ČLANIC IN ČLANOV

Sezona 2022 / 23

Ker gre za specifično obliko vadbe, pri kateri se napreduje iz treninga v trening, se obstoječi skupini ni mogoče priključiti kadarkoli. Zato je vpis za nove članice in člane organiziran v obliki uvodnega predstavitvenega pole dance treninga. Prijave na predstavitveni trening sprejemamo vedno. Ko zberemo dovolj prijav, določimo termin in vas povabimo nanj.