TRENINGI

Pole dance oz. ples ob drogu je sodobna oblika umetniškega plesa, pri katerem s pomočjo vertikalnega droga izvajamo različne plesne in gimnastične prvine. Je zabavna in izvrstna oblika vadbe za oblikovanje telesa. Na nek način je mešanica plesa, fitnesa, joge in gimnastike.

Ples ob drogu zahteva gibčnost, vzdržljivost in kar nekaj fizične moči. Nauči se ga lahko vsaka zdrava oseba, ki ima pravo mero motivacije in vztrajnosti, seveda ob pomoči naših strokovnih pedagogov. Zaradi akrobatskih prvin ga odsvetujemo tistim, ki so utrpeli hujše poškodbe.

 

ZAKAJ
ples ob drogu

  • Je odlična, aktivna oblika druženja, rekreacije in zabave.
  • Pri vzpenjanju, spuščanju, vrtenju, zasukih ali drugih telesnih obratih se krepijo mišice celega telesa, še posebej mišice ramenskega obroča ter trebušne, zadnjične in stegenske mišice.
  • Z redno vadbo se intenzivno učvrstijo tudi najbolj problematični predeli telesa, ki se preoblikujejo v čvrsto in zapeljivo telo.
  • Je odlična oblika rekreacije s katero si povečamo samozavest, povrnemo zaupanje v lastno telo, obenem pa razvijamo občutek za estetiko, čutnost in koordinacijo.
  • Gre za vadbo, ki oblikuje in osvobaja duha in telo.
  • Sprošča, pomirja ter obenem daje energijo in poživlja.

REDNI TRENING

Traja 90 min in je sestavljen iz treh delov:

  • ogrevanje (usposabljanje telesa, izboljšanje fizične kondicije, povišanje fleksibilnosti),
  • učenje elementov in povezovanje le-teh v koreografijo,
  • sprostitev oz. ohlajanje (za preprečevanje mišične razbolelosti).

CONTEMPORARY POLE

Contemporary pole trening temelji na modern/sodobni plesni tehniki, ki je združena z elementarnim plesom ob drogu, pri čemer je poudarek na plesu. Z iskanjem možnosti vključitve plesnih kodeksov v osnovni ples ob drogu, se nekoliko negira klišejsko razumljen drog in v ospredje prihaja občutek resnejše odrske umetnosti.

POWER POLE

Najbolj energičen in dinamičen trening pri Pandori!

Ob drogu bomo delali vaje za kondicijo in moč. Trening je namenjen še posebej tistim dekletom in fantom, ki želijo hitreje napredovati pri rednih treningih plesa ob drogu. Poudarek ne bo na učenju novih elementov (čeprav se bomo naučili marsikaj novega), drog bomo uporabljali kot pripomoček za vaje, ki nam bodo v pomoč, da bomo nove in težje elemente hitreje in lahkotneje izvajali.

MALE POLE

Trening ob drogu za moške!

Gre za kombinacijo različnih vaj za kondicijo in moč ob in na drogu, prilagojenih posebej za moške. Gre za vadbo z lastno težo, kjer boste okrepili celo telo. To je trening za moške, ki si upajo poskusiti nekaj novega, zabavnega in obenem svoje telo ohraniti v dobri fizični kondiciji!

MINI PANDORA

Trening ob drogu za otroke.

Gimnastične vaje, igra, drog in ples. Trening, prilagojen starostnemu obdobju skupine, je za otroke zabaven. Otroci skozi različne tehnike usvajajo in razvijajo motorične spretnosti, telesno gibljivost, koordinacijo, fizično zmogljivost in plesne veščine.