Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine pandora-artofpole.com, društvo Pandora – Art of pole, Tkalski prehod 7, 2000 Maribor so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z oddajo naročila za nakup izbranih artiklov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu pandora-artofpole.com
Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu pandora-artofpole.com (v nadaljevanju: Pogoji) in se z njimi strinja.

Spletno prodajo na pandora-artofpole.com izvaja društvo Pandora – Art of pole, Tkalski prehod 7, 2000 Maribor.

Naročanje
Spletni nakup v spletni trgovini pandora-artofpole.com se lahko opravi kot gost katerega podatki se beležijo v našo bazo opravljenih nakupov. V obeh primerih se v našo bazo beležijo podatki uporabnikovega opravljenega nakupa. Varovanje osebnih podatkov je opisano v nadaljevanju pod posebno točko.

Ob pregledovanju ponudbe ob izbranih artiklih uporabnik izbere možnost “Kupi vstopnico”. Izbrani artikli so zbrani v košarici (ikona desno zgoraj), ki jo lahko uporabnik kadarkoli preveri in v njej uredi artikle (spremeni količino in/ali jih odstrani s seznama). Uporabnik postopek naročila nadaljuje s klikom na gumb ”Na blagajno”, kjer pregleda seznam izbranih izdelkov. Na blagajni uporabnik opravi celoten nakup:

Z uporabnikovo potrditvijo in izvedbo naročila društvo Pandora – Art of pole pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Pred potrditvijo Pandora – Art of pole naročilo pregleda in si pridržuje pravico do zavrnitve v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave lahko društvo pokliče kupca na njegovo telefonsko številko, ki jo je vnesel v košarici.

Kupoprodajna pogodba med Pandora – Art of pole in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za društvo Pandora – Art of pole kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Z oddajo naročila kupec jamči za točnost podatkov in hkrati potrjuje pogoje poslovanja ter jih nepreklicno in izključno priznava in sprejema kot sestavni del njegovega naročila.

Potrjeno naročilo se v elektronski obliki nahaja na sedežu društva Pandora – Art of pole, Tkalski prehod 7, 2000 Maribor.

Kupec lahko pridobi kopijo naročila z zahtevo po elektronski pošti na e-naslov info@pandora-artofpole.com

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva pri naročanju se ne razlikujejo od osnovne tarife.

Stvarne napake, reklamacije, servis in garancija
V skladu z ZVPot društvo Pandora – Art of pole nosi odgovornost za stvarne napake na blagu.

Kupec mora društvo Pandora – Art of pole o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v roku dveh dni od odkritja napake in hkrati omogočiti pregled blaga. Pandora – Art of pole ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po poteku z zakonom določenega roka od prevzema blaga.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na blagu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

V podjetju Pandora – Art of pole se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času, v obojestransko zadovoljstvo in v skladu z zakonsko veljavnimi določili.

Reklamacijo (vračilo napačnega, nepopolnega ali poškodovanega blaga) javite preko e-pošte info@pandora-artofpole.com

Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v najkasneje 10-ih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 20-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

Cene
Vse cene so prikazane v EUR in ne vključujejo DDV, ki je jasno naveden na končnem obračunu. Cene in ostale ugodnosti (popusti…) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le za nakup preko spletne trgovine pandora-artofpole.com in za spodaj navedene načine plačila pod navedenimi pogoji.
Pandora – Art of pole si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je podatek o ceni napačen oz. da se cena spremeni med obdelavo naročila, Pandora – Art of pole kupcu omogoči odstop od nakupa.

Način plačila
V spletni trgovini pandora-artofpole.com so na voljo naslednji načini plačila:

  • s plačilno oziroma kreditno kartico.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na info@pandora-artofpole.com_ za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.


Račun

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, ker kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov s strani pandora-artofpole.com ne bo upošteval.

Odstop od pogodbe
Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe in v tem času pošlje pisno obvestilo o odstopu (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti).

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti društvo Pandora – Art of pole, Tkalski prehod 7, 2000 Maribor, e-pošta info@pandora-artofpole.com, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe/pisno po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik uporabi vzorec-odstopni obrazec, ki mu je na voljo na povpraševanje po e-pošti.

V primeru odstopa od pogodbe nosi potrošnik neposredne stroške vračila blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopa, mora blago vrniti podjetju Pandora – Art of pole čimprej oz. najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni, nepoškodovani embalaži, skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in kopijo originalnega računa.

društvo vrne kupnino v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu. društvo ima pravico zadržati vračilo prejete kupnine do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in spori
Pandora – Art of pole spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si bo po svojih najboljših močeh prizadeval zagotavljati učinkoviti sistem obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec lahko poveže s društvom Pandora – Art of pole po elektronski pošti na info@pandora-artofpole.com

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Pandora – Art of pole bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.

Morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine pandora-artofpole.com med kupcem in Pandora – Art of pole, bosta stranki prvenstveno reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Mariboru.

Pandora – Art of pole ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Varovanje osebnih podatkov
S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

Pandora – Art of pole se obvezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ustrezna zaščita pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali odkritjem s strani tretjih oseb). Kljub ustreznim tehničnim in organizacijskim postopkom za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, Pandora – Art of pole ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, s tem, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno originalno opremo svojega računalnika, ki je posodobljena in protivirusno zaščitena.

Za potrebe poslovanja Pandora – Art of pole zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu pandora-artofpole.com ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki.

O piškotkih in njihovi uporabi
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:
Naziv: Pandora – Art of pole
Naslov: Tkalski prehod 7, 2000 Maribor
Spletna stran: pandora-artofpole.com
E-pošta: info@pandora-artofpole.com
Telefon: +386 (0)31 319 591
Pritožbe in spori: info@pandora-artofpole.com
Trgovina: pandora-artofpole.com
Identifikacijska številka za DDV: 51751429
Matična številka: 4082397000
Transakcijski račun: SI56 0451 5000 2531 432 (NOVA KBM d.d.)

Pandora – Art of pole si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja spletne trgovine pandora-artofpole.com kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

Piškotki
Varovanje zasebnosti
1. Pandora – Art of pole spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko spletnega informacijskega sistema, skrbno varovala in jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretji osebi oziroma jih uporabila v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na spletne strani društva Pandora – Art of pole ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Piškotki (angl. Cookies)
2. Piškotki so informacija o vašem obisku spletnih strani. Na vaš računalnik ali mobilno napravo se ob obisku spletne strani namesti piškotek (datoteka z informacijami), ki na eni strani poskrbi za enostavnost in hitrost, vendar pa po drugi strani predstavlja tudi vdiranje v zasebnost oziroma možnost kasnejšega usmerjenega oglaševanja.
Vsebina piškotka

3. V piškotku so osnovni podatki o vašem obisku določene spletne strani. Najprej je zapisano ime vašega računalnika oziroma vaše ime ter ime obiskane spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobite podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki ste jo obiskali. Na ta način se lahko izve marsikaj o strojni opremi vašega računalnika in uporabi interneta.

4. Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo s področja zapisanega v naslovni vrstici.

5. Pandora – Art of pole se zavezuje, da bo po svojih najboljših močeh varovala podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

PIŠKOTKI, KI JIH UPORABLJA SPLETNA STRAN pandora-artofpole.com

1. Sistemski piškotki

IME PIŠKOTKANAMEN UPORABEČASPODJETJE
cookieconsent_statusHrani informacijo o tem ali ste piškotke dovolili ali ne1 letoPandora – Art of pole

Sistemski piškotki so del platforme, ki jo uporabljamo in se bodo naložili v vsakem primeru.

2. Analitični piškotki

IME PIŠKOTKANAMEN UPORABEČASPODJETJE
_gaGoogle Analytics
(statistika ogledov spletne strani)
2 letiGoogle Inc.
_gatGoogle Analytics
(statistika ogledov spletne strani)
1 minutoGoogle Inc.
_gidGoogle Analytics
(statistika ogledov spletne strani)
1 danGoogle Inc.

Analitični piškotki se bodo naložili samo, če boste dovolili uporabo piškotkov. Več o piškotkih, ki jih uporablja Google Analytics si lahko preberete na naslovu https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage.

Onemogočanje piškotkov
Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome
Firefox
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.