Pole & Fly 2019

POLE & FLY 3

Maribor, 8. 6. 2019
Pandora – Art of Pole iz Maribora s plesom ob drogu že več let povezuje, izobražuje in sklepa nova prijateljstva. Tokrat z intenzivnimi celodnevnimi delavnicami v okviru dogodka Pole & Fly širimo svoja poznanstva čez meje vseh naših sosednjih držav. Čez cel dan se bo tako zvrstilo 7 različnih delavnic, kjer se bomo učili novih trikov in akrobacij v zraku na drogu, obroču in v blagu/vrečah. Delavnice bo vodilo 7 inštruktorjev, zraven tega se bodo na dogodku predstavljali oblikovalci pole dance oblačil in pripomočkov. Z nami bodo inštruktorice in inštruktorji iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije!

Trening pri nas, ni samo trening, je oblika druženja in zabave, za kar si tisti, ki nas še ne poznate, rezervirajte dodaten čas. Vabljeni!

Cene delavnic za udeležence:

Ena delavnica + dobrodošlica: 30 €
Paket 2 delavnic na osebo + dobrodošlica: 55 €
Paket 3 delavnic na osebo + dobrodošlica: 80 €
Cena paketa 3 delavnic na osebo, ob prijavi najmanj 10 oseb iz istega studia: 75 €
Cena paketa 2 delavnic na osebo, ob prijavi najmanj 10 oseb iz istega studia: 50 €
Cena posamezne delavnice na osebo, ob prijavi najmanj 10 oseb iz istega studia: 25 €
Dodatna delavnica k paketu: 25 €

Potrebne so predhodne prijave na elektronski naslov: info@pandora-artofpole.com

Prijava je potrjena ob predhodnem plačilu na račun Društva Pandora – Art of Pole. Število mest je omejeno. Ob prijavi je potrebno zapisati na katero delavnico se prijavljate.


Podatki za plačilo:

Društvo Pandora – Art of Pole
Tkalski prehod 7
2000 Maribor
Slovenija

IBAN: SI56045150002531432 (NOVA KBM d.d.)
SWIFT: KBMASI2X
REFERENCA/SKLIC: 00 08062019
Namen plačila: PoleFly3

DELAVNICE IN INŠTRUKTORICE

 

CHRISTINE UNGER, Avstrija
Delavnica: »Christine`s performance combos« (90min)
Stopnja: intermediate

Na delavnici se bomo učili kratke in lahkotne kombinacije, ki jih je Christine odplesala na tekmovanjih. Delavnica je idealna za stopnjo »intermediate«, zaželeno pa je, da ste že vsaj enkrat poskusili vrtljivi drog, saj bomo večino kombinacij (vključno s špagami) izvajali na njem. Prav tako se morate že počutiti varno v »inside« in »outside leg hang«.

Christine je začela s plesom ob drogu pri svojih 51 letih, po njeni ločitvi. Zelo rada sodeluje pri (plesnih) projektih, predvsem kadar gre za pravice živali. Obožuje tudi čas, ko se pripravlja na tekmovanja. Njen cilj je navdihovati mlajše in starejše ženske za ta čudovit in mogočen ples in pokazati, da so omejitve samo v glavi. Njen moto je: »Never give up.«

 

ANA ČUDIĆ, Hrvaška
Delavnica: Pole acrobatics (90min)
Stopnja: intermediate/advanced

Delavnica bo sestavljena iz statičnega in dinamičnega ogrevanja, posebnih vaj za moč, ki se osredotočajo na uporabo prave tehnike, ki vam bo pomagala doseči dinamične, a tudi kontrolirane akrobatske poteze na drogu (flipi, regripi, akrobatski ulovi, skoki) in izvedbo elementov kot so Fonji,
Flip variacije na in ob drogu, in njihove različice, različice koles itd.

Ana Cudic, Zoi, profesorica telovadbe, učiteljica plesa ob drogu in silks, performerka, gimnastična trenerka v GK Salto Zadar zadnjih 5 let, ter nekdanja lastnica pole dance studia Vertikala. Trenutno dela kot inštruktorica in performerka v Traumatic Arts (pole, flying pole, silk). Njen nastop ob drogu je standardni del tedenskega kabaret show-a v jazz klubu Kontesa Zagreb.

Večino svojega življenja je plesala, večinoma sodobni ples in jazz, zadnjih 8 let pa se posveča aerialu. Ljubi gibanje na splošno, tako na tleh kot v zraku. 🙂 Je zmagovalka Pole Art Slovenia, bila je hrvaška državna prvakinja, prvakinja Pole Battle Adria, zmagovalka Pole Art Croatia (Drama), dvakrat drugouvrščena na EPSAC ter sodelovala na IPSF v Londonu kot tekmovalka za Hrvaško.

 

ILKA BARDÓCZY, Madžarska
Delavnica: Vortex – rotation around fix/static pole (90min)
Stopnja: intermediate/advanced (osvojeni naj bodo elementi: Cupid, Shouldermount in Aysha)

Delavnica bo namenjena kombinacijam za intermediate in advanced stopnjo. Vsebuje tehnike, kako uporabiti različne dele našega telesa za spine in rotacijo na statičnem drogu. Na svojih delavnicah na Madžarskem, običajno nameni nekaj časa za spremembe gibanja v naučeni kombinaciji. Podaja navodila za odkrivanje svobode telesa in pripravi do lastnih idej, da kombinacija postane bolj »slikovita« glede na osebnost.

Ilka je profesionalni cirkuški artist in trener. Njeni glavni disciplini sta pole in aerial pole. Na njeno veliko veselje so v letu 2018 na IPSF dodali njen lastni trik SP 46 – supported sailor back bend, point 1.0.

Kot pole dance inštruktorica dela od leta 2012, poleg tega pa je cirkuška performerka za aerial pole, aerial hoop, aerial silk, straps in trapez. Na tekmovanjih je zmagala na World Championship leta 2011 (Budimpešta) in 2012 (Zurich), ter European Championship 2012 (Rim) in 2014 (Praga).

 

POLONA GAMS, Slovenija
Delavnica: AERIAL HOOP (90min)
Stopnja: vse stopnje

Aerial hoop ali vadba na obroču v zraku je vrsta cirkuške umetnosti, ki postaja zelo popularna po celem svetu.

Želite razkriti skrite zmožnosti vašega telesa ali preprosto uresničiti svoje sanje in se preizkusiti v vlogi zračnega akrobata? Vadba je zelo zanimiva in istočasno zapleteno področje akrobacij, ker poteka na kovinskem obroču, ki je varno pritrjen na strop.

Za vadbo potrebujemo: majico, trenirko ali pajkice, nogavičke, brisačo in vodo. Po izobrazbi je Polona doktorica medicine. »Poznavanje anatomije in fiziologije športa ima zame neprecenljivo vrednost pri treniranju in poučevanju akrobatike ter plesa ob drogu. Svoje treninge vedno načrtujem tako, da z vajami pred akrobacijami pripravimo telo na nove položaje, gibe, ter s tem zmanjšamo možnost poškodb.«

Polona je svojo športno pot začela že v osnovni šoli s treningom gimnastike in cheerleadinga. 10 let je trenirala cheerleading in osvojila več naslovov državnih in evropskih prvakov. V poznih najstniških letih je začela spoznavati plesne vode z učenjem različnih zvrsti plesa, od reggaetona, jazz baleta, akrobatike pa vse do aerial hoopa in plesa ob drogu. Kot članica show plesne skupine Mystique je nastopala z različnimi glasbeniki, od Kingstonov do Umeka, ter se kot plesalka in akrobatka pojavila na odrih po vsej Sloveniji.

S prvimi treningi aerial hoopa in plesa ob drogu se je spoznala že leta 2012. Večji del poti je treniralav »Pole dance studiu Ljubljana« pod mentorstvom Iryne Pisek. Leta 2016 je postala inštruktorica aerial hoopa in plesa ob drogu. »Najbolj me veseli, ko vidim napredek svojih učenk in učencev. Ob rednem treningu pridobijo moč, kontrolo nad gibanjem, predvsem pa pozitivno telesno samopodobo. Dekleta, ki so se lovila ob prvih piruetah, danes lahkotno in elegantno izvajajo vrtoglave akrobacije.« Svoje znanje akrobatike in plesa ob drogu izpopolnjuje pri svetovno uveljavljenih plesalkah.

 

MAŠA PINNER, Slovenija
Delavnica: CONTEMPORARY POLE (90 min)
Stopnja: intermediate

Delavnica je namenjena tistim, ki želijo doživeti ples ob drogu malo drugače. Razne kombinacije elementov in tranzicij na drog bomo popestrili s plesno izraznostjo, ter jih združili v unikatno koreografijo.

Maša je oblikovalka, kostumografinja in učiteljica plesa ob drogu pri Pandora – Art of Pole. Njena strast je že od nekdaj izražanje skozi različne medije. Njeni treningi plesa ob drogu so drugačni, energični in polni smeha.

 

BIANKA BI, Slovenija/Italija
Delavnica: EXOTIC ALL IN (90 min)
Stopnja: intermediate in višje

Kaj vam je najbolj všeč pri Exotic pole dance-u? Flow, floorwork, dolge flow tranzicije, skoki … ali kar vse skupaj? Če si želiš vse to, potem je ta delavnica kot naročena zate.

Flow, tranzicije, piruete in seveda začinjeni skoki … vse povezano v unikatno koreografijo. Najboljše iz sveta Exotic.

Bianka Bi je slovenska pole dance plesalka, ki je začela svojo kariero kot artistka na kotalkah pri starosti treh let. Pole dance je odkrila med študijem. Ko je prišel čas odločitve, postati odvetnica ali pole dance plesalka, se je odločila za drog. Je zmagovalka Exotic Moon 2016 v semi-pro kategoriji in ponosna kreatorka Bambola`s Shoes – poznane znamke obutve za exotic pole dance. Njen stil je drugačen, unikaten in poln flipov, dropov in trikov. Kar se tiče pole danca je večinoma stacionirana v Italiji.

 

MARKO URBANEK, Slovenija
Delavnica: AERIAL TRICKS DANCE (Aerial yoga) (90 min)
Stopnja: beginner/intermediate
(zahtevana je boljša fizična pripravljenost v zgornjem delu telesa, predvsem rokah in ramenskem obroču)

Delavnica je sestavljena iz ogrevalnega dela, pri katerem ves čas sede, leže ali stoje uporabljamo blago (Aerial hammock), ter učenja aerial inverzij, figur in trikov, ki jih izvajamo v zraku. Posamezne naučene elemente nato povežemo v daljšo sekvenco, v kateri povezano prehajamo med njimi in tako zaplešemo. Vadbo zaključimo s sproščanjem leže v razprtem blagu.

Program je leta 2014 zasnoval Marko Urbanek, akademski plesalec in koreograf, ki je na Salzburg Experimental Academy of Dance diplomiral iz sodobnega plesa, baleta in joge ter na ljubljanski Akademiji za ples, leta 2011, še na programu »Ples, koreografija«. Kot učitelj sodobnega plesa, baleta in joge deluje v Mariboru in Ljubljani že od leta 2006. Od leta 2007 je predsednik Kulturnega društva Center plesa Maribor, ter umetniški vodja profesionalne sodobne plesne kompanije Tovarishia Dance Company.

 

ŠPELA STEGNE, Slovenija
Delavnica: Pole Kids (75 min)
Stopnja: beginner (primerno za otroke: 8 – 13 let)
Špela Stegne končuje magisterij na Fakulteti za šport, kjer se je še posebej usmerila v ples. Po skoraj desetih letih treninga atletike, je leta 2016 začela trenirati ples ob drogu. Zraven tega uči še gimnastiko, plavanje, smučanje, rolanje in kolesarjenje. Že kot študentka je začela delati z otroki, pri čemer neizmerno uživa. Otroke obožuje in otroci obožujejo njo.

 

Did you like this? Share it!