Pole & Fly 2018


Pandora – Art of Pole vabi na pole dance delavnice!

POLE & FLY 2

Maribor, sobota, 23. junij 2018

Cene delavnic za udeležence:

Ena delavnica + dobrodošlica: 30 €
Paket 2 delavnic na osebo + dobrodošlica: 55 €
Paket 3 delavnic na osebo + dobrodošlica: 80 €
Cena paketa 3 delavnic na osebo, ob prijavi najmanj 10 oseb iz istega studia: 75 €
Cena paketa 2 delavnic na osebo, ob prijavi najmanj 10 oseb iz istega studia: 50 €
Cena posamezne delavnice na osebo, ob prijavi najmanj 10 oseb iz istega studia: 25 €
Dodatna delavnica k paketu: 25 €
Potrebne so predhodne prijave na elektronski naslov: info@pandora-artofpole.com

Prijava je potrjena ob predhodnem plačilu na račun Društva Pandora – Art of Pole. Število mest je omejeno. Ob prijavi je potrebno zapisati na katero delavnico se prijavljate.


Podatki za plačilo:

Društvo Pandora – Art of Pole
Tkalski prehod 7
2000 Maribor
Slovenija

IBAN: SI56045150002531432 (NOVA KBM d.d.)
SWIFT: KBMASI2X
REFERENCA/SKLIC: 00 23062018
Namen plačila: PoleFly

DELAVNICE IN INŠTRUKTORICE


TEA SRŠEN, Zadar, HRVAŠKA
Delavnica: Signature tricks & combos – statičen drog (90min)

Stopnja: intermediate / advanced

Učili se bomo trikov kot so ‘Chest Press’, ‘ Tear’, ‘Spleen’, ‘Double Knot’, ‘Stardust’, ‘Nautilus’ in prehodov kot so ‘ shoulder mount’ v ‘chest press’ v ‘shoulder roll drop’, ‘flatline thread’ v ‘flatline thread’ v ‘cupid’, ‘cupid elbow dismount’ v ‘fish dive’ in različici ‘Nautilus’ in ‘Stardust’.

Tea je začela ob drogu plesati v začetku leta 2014, pri skoraj 28 letih.

Takoj po prvem klasu se je zaljubila v drog. Kmalu je začela vsakodnevno doma vaditi ob drogu, hkrati se je učila drugih tehnik in sicer ‘aerial silk’ in ‘lyra’. Kmalu je postala vaditeljica, konec Avgusta 2016 pa je odprla svoj studio ‘Star House pole dance and aerial arts’. Čeprav ni nikoli sodelovala na tekmovanju v plesu ob drogu, je znana po svojih značilnih trikih že od leta 2015. Skoraj vsi njeni triki so izjemno priljubljeni, na primer ‘Chest press’, ‘Double knot’, ‘Spider’, ‘Spleen’ in ‘Tear’. Zelo je ponosna kadar od drugih plesalk sliši mnenje, da ima predznanje iz baleta ali gimnastike, saj je resnica čisto drugačna – nima niti športnega niti plesnega predznanja. Njen moto je: “Work hard, dream big, do bigger”˝in s svojim vzorom želi opogumljati ljudi, da verjamejo vase in sledijo svojim sanjam.

 

BOJANA BORANIEVA & MAJA KRSTESKA, Skopje, MAKEDONIJA
Delavnica: “Lift Me Up” – delavnica osnov AkroYoge (90 min)

Stopnja: beginner/intermediate

Predstavili vam bomo nov način kako ukaniti gravitacijo in vzpostaviti zaupanje znotraj lastnega telesa in v partnerja. AkroYoga je fizična vaja, ki združuje partnersko akrobatiko, jogo in tajsko masažo.
Pričeli bomo z ogrevanjem v paru in se naučili kako si zaupati, preden bomo nadaljevali z bolj zahtevnimi akrobatskimi figurami. Vsak udeleženec se bo naučil ‘bazirati’, ‘leteti’ in bo spoznal osnovne elemente in figure AkroYoge. Ko bosta ‘baza’ in ‘letalec’ dosegla ravnovesje in zaupanje, bomo poskušali povezati vse osvojene gibe v tekoče zaporedje AkroYoge.

Bojana Boranieva je soustanoviteljica in solastnica prvega studia plesa ob drogu in fitnesa v Makedoniji – ‘Pole People Skopje’. Inštruktorica plesa ob drogu je že od leta 2013, prav tako je aktivna udeleženka mednarodnih plesnih delavnic. AckroYoga jo je navdušila z umetnostjo gibanja telesa in izzivom varanja gravitacije, tako da se je v njo zaljubila pri svojem prvem ‘poletu’. Njeno navdušenje nad AkroYogo jo je vodilo do sodelovanja z gimnastičarji makedonskega gimnastičnega kluba “Orce Nikolov”, s katerimi je začela organizirati prve delavnice AkroYoge v Makedoniji leta 2016.

Maja Krsteska se je s plesom ob drogu začela ukvarjati v studiu ‘Pole People Skopje’ leta 2014. Hkrati je začela raziskovati zmožnosti telesa in uma skozi capoeiro in jogo. Njen najvišji izziv je bilo učenje skrivnosti ‘aerial’ umetnosti. Leta 2017 je postala prva ‘Aerial’ vaditeljica v Makedoniji, učila je ‘Aerial Yogo’ in ‘Aerial Sling’ v ‘PolePeopleSkopje’. Poleg ‘Aerial’ certifikata, je prav tako licencirana vaditeljica joge. V AkroYogi je našla popolno kombinacijo akrobatike in yoge. Zdaj je assistentka AkroYoge na PPS Akroyoga delavnicah.

 

ANA ČUDIĆ, Zagreb, HRVAŠKA
Delavnica: Pole Acrobatics – statičen drog (90min)

Stopnja: advanced

Ta delavnica bo sestavljena iz dinamičnega ogrevanja in specifičnih vaj za moč, ki vam bodo pomagale pri doseganju dinamičnih, akrobatskih gibov na drogu (obrati, preprijemi, ujemi – ‘catches’, dinamični spini, seskoki) in izvedbo gibov kot so Fonji, različice flipov na drogu in na tleh, Phoenix različice, Cartwheel različice itd.

Ana Cudić Zoi je profesorica športne vzgoje, inštruktorica plesa ob drogu in ‘silks’ vadbe, zadnjih pet let trenerka gimnastike v gimnastičnem klubu Zadar, lastnica studia plesa ob drogu Vertikala, ki je trenutno zaprt zaradi njene selitve v Zagreb. Trenutno dela v studiu K-Team, kot inštruktorica plesa ob drogu, kot tudi inštruktorica ‘aerial silks’ vadbe in nastopa v ‘Traumatic Arts’ (ples ob drogu, ‘flying pole’, ‘silks’). Njena točka plesa ob drogu je redni del programa tedenskega kabaret šova v Kontesa jazz klubu Zagreb.
Pleše že večino svojega življenja, predvsem sodobno in jazz, zadnjih sedem let pa se ukvarja z aerial vsebinami. Rada ima gibanje na splošno, tako na tleh kot tudi v zraku. Je zmagovalka tekmovanja’ The Art of Poledance Slovenia’, Hrvaška državna prvakinja, prvakinja ‘Pole battle Adria’, zmagovalka ‘Pole Art Croatia’ (drama), dvakratna drugo uvrščena na EPSAC in udeleženka IPSF v Londonu, kot predstavnica Hrvaške.

 

IVO ŠTRKLJEVIČ, Split, HRVAŠKA
Delavnica: Static power – statičen drog (90min)

Stopnja: intermediate/advanced

Ob statičnem drogu je veliko možnosti za obrate in skoke. Na tej delavnici bomo delali na pravilnih vhodih v različne ‘power’ obrate in skoke na drog, tehnikah v začetek obrata in skoka v obrat. Prav tako se boste naučili različnih preprijemov, od ‘funny’ prijema do ‘handspring’ prijema in druge.

Ivo je inštruktor plesa ob drogu iz Splita, Hrvaške. Trenutno dela kot inštruktor v plesnem studiu Dolce Vita. Svoje delo je nadgradil, ko je začel delati z Ingrid Jerak in Mio Kuleš. Leta 2017 se je udeležil prvega tekmovanja in osvojil srebrno medaljo – za EPSAY. Leto kasneje je bil drugi na IPSAC v elitni moški kategoriji. V svoji karieri je nastopal v ‘Mental show’ predstavi za producentko in koreografinjo Ingrid Jurak v Hrvaškem narodnem gledališču v Zadru in Zagrebu.

 

TINA PERKO, Ljubljana, SLOVENIJA
Delavnica: Pole Choreography – statični drog (90min)

Level: beginners/intermediate (najmanj druga stopnja, ‘climb’ in ‘crucifix’)

Delavnica je primerna za tiste, ki si želijo izkusiti dinamiko povezav vpeto v koreografijo.

Tina Perko, lastnica in vodja plesnega studia Mademoiselle, organizatorka dogodka The Art of Pole Dance 2014, 2015 in sodnica na tekmovanjih. Kot nekdanja ljubiteljica fitnes vadbe je to zamenjala z vadbo plesa ob drogu po tem, ko je v živo videla nastop prečudovite Marion Crampe. Ples ob drogu jo je takoj prevzel in močno vplival na njeno življenje.

 

JELENA BOKŠAN, Beograd, SRBIJA
Delavnica: Pole Power – statičen drog (90 min)

Stopnja: intermediate/advanced

Na tej delavnici bo poudarek na moči, hitrosti in na kontroli. Naučili se bomo različnih poti do elementov: handspring, ayesha, flag, shoulder mount, nekaj preprijemov in power kombinacij . Naučila vas bo uporabiti zagon in različne vhode ter tranzicije in kako uporabiti tehniko namesto moči; saj boste moč potrebovali za držanje zastave na koncu kombinacije.

Jelena Bokšan prihaja iz Beograda, Srbije. Ob drogu pleše že 6 let in pol, uči pa že pet let, v svojem športnem klubu “Pole dance” Akademija.
Pretekla leta je prav tako tekmovala v kategoriji dvojic s svojo partnerko Nelo Ivankovič, skupaj sta dosegli:
1. mesto na ‘Amateur Hungarian pole sport competition 2014’. (Budimpešta, Madžarska)
3. mesto na ‘European Pole Show Art Championship 2015’. (Zagreb, Hrvaška)
1. mesto na ‘European Pole Show Art Championship 2016’. (Zagreb, Hrvaška)
1. mesto na ‘Professional Drama category in Pole Theatre Croatia 2016’. (Pula, Hrvaška).

Prav tako je sodelovala v več srbskih glasbenih videih znanih pevcev: Željko Joksimović, Sha, Ministarke, Elitni Odredi, pevski zbor VivaVox in dva krat nastopila v šovu Srbija ima talent, kjer se je prebila do finala. Na ta način promovira ples ob drogu v Srbiji kot športno disciplino, dobro za zdravje. Njen klub je organizator prvega Srbskega tekmovanja ‘ POLE SPORT OPEN CHAMPIONSHIP’, ki je letos potekalo drugo leto zapored. Ponosna je, da so na tem tekmovanju njene tečajnice osvojile sedem medalj. Leta 2010 je magistrirala iz arhitekture, a se je odločila, da svoje znanje iz statike, fizike in geometrije uporabi pri delu s človeškim telesom in sposobnostih le tega, saj verjame da gibanje predstavlja veliko bolj zdrav način življenja kot sedenje na stolu deset ur dnevno.

 

MIA KULEŠ & MIA ŠPOLJARIČ, Zagreb, HRVAŠKA
Delavnica: FLY with me! – vrtljiv drog (120min)

Stopnja: intermediate in advanced

˝FLY with me!˝ je delavnica za ljubitelje vrtljivega droga in tistih, ki bodo kmalu to postali! Poudarek bo na tekočih (flow), mehkih prehodih v neskončne obrate in upogljive gibe!


Mia Kuleš

Njeno potovanje plesa ob drogu se je začelo aprila 2012, po tem ko je videla video nastop Jenyne Butterfly na USPDF. Moč, popolni nadzor in eleganca giba so ji vzele dih. Leta 2013 je osvojila bronasto medaljo na tretjem Hrvaškem prvenstvu v plesu ob drogu v amaterski kategoriji; kmalu za tem je začela poučevati ples ob drogu. Leta 2016 je odprla svoj studio “Pole Heights”, kjer je svoje učence pripravljala na Pole Theatre in International Pole Show Art Championship, kot trenerka in mentorica, ob tem je dnevno skrbela za svoj studio in delavnice v njem. Konec lanskega leta se ji je uresničila želja po poučevanju izven svojega studia, saj je vodila delavnice v Sloveniji, Srbiji, Avstriji in Italiji. Pravi, da ima srečo, da se je lahko učila od plesalcev, ki so ji v največji navdih, kot so Marion Crampe, Natasha Wang, Sergia Louise Anderson, Marlo Fisken, Maddie Sparkle, Michelle Shimmy, Alex Shukin, Magnus Labbe in Kuba Zieliński.
Zase pravi, da je največja oboževalka vrtljivega droga, upogibljivih elementov, zanimivih in tekočih prehodov, saj ji je letenje enako pomembno kot dihanje; ples ob drogu pa je zagotovo v veliki meri spremenil njeno življenje.

Mia Špoljarić

Svoje plesno potovanje je začela aprila 2015, ko se je takoj zaljubila v kombinacijo športa in plesa. Od takrat so njene sanje slediti tej poklicanosti in širiti njeno ljubezen in znanje ter ga deliti z drugimi. Njena prva trenerka, ki je tudi ikona plesa ob drogu, Mia Kuleš, ji je dala priložnost da dela z njo v njenem studiu ‘Pole Heights’. Zadnje leto in pol vodi delavnice v tem studio imenovane ‘Poleograpy’.
Osnova ‘Poleography’ je na gibanju, tekočnosti in gladkih prehodih na vrtljiv drog, vključena pa sta tudi ‘floorwork’ in moč. Spodbudila vas bo k poslušanju in čutenju glasbe ter gladkemu gibanju z veliko natančnosti in tehnike. Vsaka delavnica je unikatna in je primerna vsem ravnem, večinoma pa vključuje ‘intermediate’ elemente.
˝Ples ob drogu je moja največja strast in me vsakodnevno motivira k učenju ter k telesnemu in intelektualnem napredku na vseh področjih mojega življenja.˝

 

MAŠA PINNER, Maribor, SLOVENIJA / Pandora – Art of Pole
Delavnica: Twisted therapy – statičen drog (90min)
Stopnja: intermediate

Delavnica je namenjena tistim, ki želijo doživeti ples ob drogu malo drugače. Razne kombinacije elementov in tranzicij na drog bomo popestrili s plesno izraznostjo ter jih združili v unikatno koreografijo.

Maša Pinner je oblikovalka, kostumografinja in učiteljica plesa ob drogu pri Pandora – Art of Pole. Njena strast je že od nekdaj izražanje skozi različne medije. Njeni treningi plesa ob drogu so drugačni, energični in polni smeha.

Did you like this? Share it!