Pole & Fly 2017


Pandora – Art of Pole vabi na pole dance delavnice!

POLE & FLY

Slovenski dan plesa ob drogu
Maribor, sobota, 24. junij 2017

 

Pandorice te vabimo, da Maribor za en dan spremenimo v slovenski center plesa ob drogu! K nam prihajajo pole dance organizacije iz vse Slovenije in skupaj bomo intenzivno trenirali. Pandorice vabimo tudi tebe, da se nam pridružiš na treningih, da spoznaš svoje kolegice iz drugih slovenskih krajev, da spoznaš različne načine treningov, da spoznaš nove elemente in trike, da treniraš in plešeš z nami in nenazadnje, da en dan preživiš ob drogu, kjer neizmerno uživaš! Pridi v Maribor, pridi k nam na štango. 🙂
Prijavi se čim prej, saj je število mest v dvorani omejeno.

URNIK DELAVNIC

Vsaka delavnica bo trajala 90 minut. Vsaka oseba bo imela svoj drog.

 

DELAVNICE IN INŠTRUKTORICE

Pipoca pole dance (Tanja Tajnik)
Flow na vrtljivem drogu
Stopnja: primerno za vse, ki ob drogu plešete najmanj 3 mesece
Učile se bomo povezav in elementov, ki jih izvajamo na statičnem drogu, s preslikavo na vrtljivi drog pa jim bomo dodali več življenja. Poudarek bo predvsem na čistih povezavah, ki gibanju dodajo gracioznost in estetiko. V povezave bomo dodale drobne trike, ki so značilni za vrtljivi drog in preprosto gibanje popeljejo na višjo raven.

Dr. Tanja Tajnik Pipoca
Biologinja in plesalka, inštruktorica plesa ob drogu in profesorica capoeire (brazilske plesno borilne veščine), ki se s plesom ob drogu ukvarja že več let. Izobražuje se v tujini in Sloveniji pri pomembnih pole dance imenih (Marion Crampe, Marlo Fisken, Bendy Kate, Nadia Sharif, Daria Che, Sasha Meow, Joana Silva, Maja Pirc in mnoge druge). Poučevala je v Pole dance studiu Ljubljana, plesni zgibanki Celje in Yoni Pole Team-a v Velenju; poučuje vrtljivi in statični drog, aerial hoop (zračni obroč) in flexibility/raztezne vadbe.

 

Klub Ekaterina (Ekaterina Faskhutdinova)
Power Pole trick ZAPOLNJENO
Stopnja: intermediate/advanced
Delavnica vključuje elemente, ki že zahtevajo več moči in ravnotežja, akrobatike in obrate v zraku. Povezali jih bomo v ritem glasbe in jim dodali eleganco in gracioznost.

Ekaterina Faskhutdinova
Profesorica športne vzgoje iz Rusije, ki v Sloveniji živi od leta 2001. Poučuje ples ob drogu in nastopa. V Sloveniji je ena izmed prvih, ki je javnosti predstavila ples ob drogu kot šport in umetnost, ko je nastopila v oddaji Slovenija ima talent, leta 2011. Uvrstila se je na 2. mesto tekmovanja The Art of Pole Dance 2015.

 

Plesni studio Mademoiselle (Tina Perko)
Temelji so pomembni
Stopnja: beginners
Delavnica je namenjena začetnicam, ki so že naredile prve korake ob drogu. Delale bomo na statičnem drogu, obnovile osnove, začetne elemente, osnovne obrate in jih med seboj povezovale.

Tina Perko
Tina Perko, lastnica in vodja plesnega studia Mademoiselle, organizatorka dogodka The Art of Pole Dance 2014, 2015 in sodnica na tekmovanjih. Kot nekdanja ljubiteljica fitnes vadbe je to zamenjala z vadbo plesa ob drogu po tem, ko je v živo videla nastop prečudovite Marion Crampe. Ples ob drogu jo je takoj prevzel in močno vplival na njeno življenje. Predvsem jo je naučil, da se je potrebno za tisto, kar si želiš, potruditi, vztrajati, se boriti predvsem sam s seboj, se sprejeti, da lahko napreduješ in to na vseh področjih življenja.

 

Pole Fitness Pantera (Veronika Hornakova)
Zanimive kombinacije in triki ZAPOLNJENO
Stopnja: intermediate
Delavnica, na kateri se bomo učili zanimive kombinacije in prehode v trike, ki niso toliko poznani (poison, seahorse, cheeky dakiny, crane, …) Delavnico bomo popestrili tudi z dropi.

Veronika Hornakova
Veronika je ob drogu začela plesati pred več kot šestimi leti. Je certificirana inštruktorica plesa ob drogu in vodja Pole Fitness Pantera.

 

Moj klub Bled (Anja Šivic)
The art of expressing
Stopnja: intermediate, advanced
Delavnica, kjer boste med učenjem krajše koreografije spoznali Anjo in njen ples ob drogu, z elementi sodobnega plesa. Izraznost plesalke je tista, ki da koreografiji karakter in tisto “nekaj več”, zato se boste na tej delavnici posvetili prav temu.

Anja Šivic
Anjo večina pozna kot finalistko zadnje oddaje Slovenije ima talent. Sama izhaja iz ritmične gimnastike in se zraven plesa ob drogu ukvarja tudi z baletom in sodobnim plesom.

 

Sport Pole Dance (Iris Batista)
Pole Acrobatic ZAPOLNJENO
Stopnja: vse stopnje
Delavnice je namenjena osebam, ki želijo pridobiti na moči in eksplozivnosti pri izvedbi gibov. Sestavljena je na podlagi akrobatskih povezav, ki vključujejo letenje, skoke, odrive in obrate. Kombinacije so primerne za vse stopnje.

 

Pole dance za otroke
Primerno za otroke, ki so stari 7-14 let, v skupini bo največ 10 otrok.
Na delavnici se bodo otroci spoznali s prvinami akrobatike, elementarnega gibanja in plesa. Veliko pozornost bomo posvetili predvsem gibčnosti in vajam za moč; le-ta bistveno pripomore k lahkotnosti gibanja pri izvajanju elementov. Otroci, s plezanjem na drog in z učenjem novih gibov krepijo svoje telo in dvigujejo svojo samozavest in samozaupanje. Skozi gibanje ob glasbi se učijo mehkobe. Predznanje ni potrebno.

Iris Batista
Njena ljubezen do športa se je začela že v otrošvu. Osem let je trenirala Cheerleading in atletiko. Njene sanje so bile in še vedno so izvajanje vragolij na drogu. Je inštruktorica skupinske fitnes vadbe in nosilka tudi drugih športnih licenc ter mag. prof. pred. vzgoje. Že 3 leta vodi vadbo ob drogu za otroke in odrasle v svojem lastnem studiu v Ajdovščini.

 

Extra pole fitness (Bonny Hrovat)
Exotic pole ZAPOLNJENO
Stopnja: beginners/intermediate
Exotic je specifična vrsta vadbe ob drogu in zajema veliko elementov na tleh in na drogu, ki zahtevajo moč in so zelo intenzivni. Uporabljale bomo statični drog. Visoke pete so zaželjene, niso pa obvezne.

Bonny Hrovat
Diplomirana ekonomistka in lastnica studia Extra pole fitness v Ljubljani. Ob drogu je pričela plesali sedem let nazaj in se v ta šport zaljubila. V zadnjem letu jo je zasvojil exotic pole, ki je specifična vadba ob drogu in v poučevanju ter plesanju le-te neizmerno uživa.

 

Pole dance studio M Kranj (Maja Pirc)
Flexy spin ZAPOLNJENO
Stopnja: advanced
Na delavnici se bomo naučile nekaj trikov, ki jih bomo nato povezale v kombinacijo na vrtljivem drogu. Udeležba je priporočljiva za flexy dekleta.

Maja Pirc
S plesom ob drogu se ukvarja že peto leto, pred tem se je sedem let ukvarjala z ritmično gimnastiko in z drugimi športi. Dve leti nazaj je odprla vrata Pole dance studia M v Kranju, svoje treninge pa vodi tudi v Ljubljani, v Extra pole fitnessu.

 

Pole dance studio Ljubljana (Maša Gorenc)
Aerial hoop
Stopnja: vse stopnje
Aerial hoop ali vadba na obroču v zraku je vrsta cirkuške umetnosti, ki postaja zelo popularna po celem svetu. Za tovrstno vadbo je potrebna moč in fizična zmogljivost. Želite občutiti nove emocije, razkriti skrite zmožnosti vašega telesa ali preprosto uresničiti svoje sanje in se preizkusiti v vlogi zračnega akrobata? Vadba je zelo zanimiva in istočasno zapleteno področje akrobacij, ker poteka na kovinskem obroču, ki je varno pritrjen na strop.
Krog si bosta delili največ dve punci zaradi lažjega izvajanja in pomoči, ki si jo lahko nudita druga drugi pri izvajanju elementov.
Za vadbo potrebujemo: majico, trenirko ali pajkice, nogavičke, brisačo in vodo.

Maša Gorenc
Športna pedagoginja, in je prva oseba v Sloveniji ki je na fakulteti za šport diplomirala iz plesa ob drogu. S plesom ob drogu se je začela ukvarjati leta 2012. Svoje znanje plesa ob drogu in vadbe na aerial hoopu je pridobila v Pole dance studio Ljubljana pod vodstvom Iryne Pisek, ter ga izpopolnjuje na različnih delavnicah. Svoje znanje uspešno deli z njenimi učenci v Ljubljani v Pole dance studiu, Kopru in Novem Mestu.
Pred tem je 11 let trenirala košarko in 4 leta plavanje. Poškodba kolena jo je pripeljala do tega, da je izpolnila svojo dolgoletno željo in se začela ukvarjati s plesom. Zaradi svoje izobrazbe, je na njenih treningih velik poudarek na tehnično pravilni izvedbi elementov in povezav.

 

Pandora – Art of Pole (Maša Pinner)
Contemporary pole ZAPOLNJENO
Stopnja: primerno za vse stopnje
Delavnica je namenjena tistim, ki si želijo doživeti ples z drogom malo drugače. Razne kombinacije elementov in tranzicij na drog bomo popestrili s plesno izraznostjo ter jih združili v unikatno koreografijo.

Maša Pinner
Maša Pinner je oblikovalka, kostumografinja in učiteljica plesa ob drogu pri Pandora – Art of Pole. Njena strast je že od nekdaj izražanje skozi različne medije. Njeni treningi plesa ob drogu so drugačni, energični in polni smeha.

 

CENE DELAVNIC OD 6. JUNIJA:
Ena delavnica + dobrodošlica: 35 €
Paket 2 delavnic na osebo + dobrodošlica, 60 €
Cena paketa 2 delavnic na osebo, ob prijavi najmanj 10 oseb iz istega studia, 55 €
Cena posamezne delavnice na osebo, ob prijavi najmanj 10 oseb iz istega studia, 30 €
Dodatna delavnica k paketu 2 delavnic, 30 €

Prijave in dodatne informacije na ​info@pandora-artofpole.com.
Prijava je potrjena s plačilom. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oz. do ponedeljka, 5. junija 2017 po nižji ceni.

ORGANIZATOR: Društvo Pandora – Art of Pole
Soorganizatorji: Pipoca pole dance, Klub Ekaterina, Plesni studio Mademoiselle, Pole Fitness Pantera, Moj klub Bled, Sport Pole Dance, Extra pole fitness, Pole dance studio M Kranj, Pole dance studio Ljubljana

Did you like this? Share it!