PANDORA
Art of Pole

deluje v okviru KD Center plesa iz Maribora in se ukvarja s plesom ob drogu, organizacijo pole dance treningov ter delavnic, nastopi in odrsko produkcijo. Ustanoviteljica in vodja je Maja Logar, plesalka in koreografinja. Njeni desni roki sta Sabina Bračič in Renata Ponudič. Skupaj tvorijo srce Pandore.

Maja Logar
o ustanovitvi Pandora – Art of Pole

“Na začetku je bil balet, jazz balet, moderna in sodobna plesna tehnika ter mnoge druge plesne zvrsti, ki so oblikovali mojo plesno kariero. Številni plesni koraki so že bili za menoj, ko sem se 2009 prvič zavrtela okoli droga in odprla vrata v nov ter neznani svet, ki me je od prvega trenutka naprej popolnoma prevzel. Elegantnost gibanja, prefinjenost premikov in atletska natančnost, ki jo zahtevajo, so postali moji ideali in me gnali novim izzivom naproti. Začetniški zanos se je spremenil v profesionalno strast, v odkrivanje novih dimenzij gibanja in umetniškega izražanja.

Ples ob drogu je kmalu postal del rednega programa Centra plesa. Naš prvi dom, majhen studio s štirimi drogovi, je postal naš eksperimentalni laboratorij. Skupaj smo trenirale in se razvijale, se izobraževale in izboljševale. Premikale meje in presegale pričakovanja. Enostavne gibe so zamenjali zapleteni prijemi, preproste rutine so se umaknile zapletenim koreografijam. Že po dobrem letu vodenja delavnic sem začela hrepeneti po še, po nadgradnji dosedanjega dela. Težnja po razbijanju stereotipov in predstavitvi plesa ob drogu kot odrske umetnosti širši publiki, je rodila idejo o celovečerni predstavi. Sledili so meseci garanja in trdega dela. Naša ljubezen do plesa je končno dobila rep in glavo, idejo in zgodbo – dušo, ki smo jo lahko delile z drugimi. Odprla se nam je povsem nova dimenzija dojemanja umetnosti plesa ob drogu in z njo način, kako ga približati ljudem okoli nas. Manjkalo je samo še ime.

Tako je nastala naša Pandora. Naša družinica plesalk, povezanih skozi isto strast. In tisti majhen studio še danes domuje dekleta vseh starosti (in po novem tudi moških), ki jih združuje ljubezen do plesa. Biti ustanoviteljica in umetniška vodja te družine, je več, kot bi si kadarkoli upala želeti. Je moje poslanstvo, ki ga opravljam predano, z veseljem in z vso hvaležnostjo.”

Tršice
Pandora – Art of Pole

Maša Pinner

Julija Horvat

Sabina Bračič

Anja Krobat

Rebeka Hanžel

Renata Ponudič

Tina Marin

Špela Stegne