JURE MASTEN

PLESNE IZKUŠNJE:

Modern dance, contemporary dance, ballet in pole dance. Plesno šolanje in delo: Pandora, Plesna izba, Center plesa, plesni kampusi doma in v tujini (New York) ter sodelovanja s Slovenskim narodnim gledališčem Maribor (Lepa Vida, Stabat mater). Kot plesalec in koreograf sem sodeloval v mnogih predstavah in multimedijskih performansih.

POLE DANCE IZKUŠNJE:

Sodelovanje v pole dance predstavi Every Man’s Dream, posamične delavnice pri Pandora-Art of Pole (pedagoginja Maja Logar, Evgeny Greshilov).

ZAKAJ POLE DANCE?

Ker je fajn. Zgodba se je pričela bolj v smislu šale, kot zares, ko sem prvič prijel drog, ki se je znašel v plesni dvorani in se brez resnosti in brez vednosti ozadja pole dance-a kot umetnosti, vrtel okoli njega. Ker mi je uporaba droga v povezavi s plesom postala izziv, sem sprejel povabilo k sodelovanju v projektu Every Man’s Dream in tako nadaljeval z nabiranjem izkušenj in iskanjem možnosti vpletanja droga v plesna področja s katerimi se ukvarjam.

MOTO:

“…, a živeti v svetu brez sentimentalnosti ni vredno.”


MAJA LOGAR / SABINA BRAČIČ / RENATA PONUDIČ / TINA HOHNJEC / MAŠA PINNER / ANJA SIMONIČ / TADEJA KNEZ / ANJA KROBAT / TINA MARIN